Vanliga frågor innan köp

Vanliga frågor innan köp av produkt

Måste jag ha ett abonnemang?

Här har vi olika svar beroende på produkt du köper.

Vår produkt H50 består av en Raspberry PI dator med integrerat H1 interface.
Det enda den enheten gör är att agera länk mellan din värmepump och vår online portal där ett abonnemang krävs (ca 25kr mån)
Det finns ingen möjlighet att t.ex. använda vår StatLink Windows mjukvara och ansluta mot H50 för lokal åtkomst.
H50 har i grunden inga möjligheter till lokal åtkomst av data och inställningar men, är du utvecklare så går det att logga in på H50, installera en webserver och MY-SQL databas, modifiera befintlig Python kod och bygga sin egen lösning för detta ändamål. Detta är dock ingenting som Husdata supporterar.

Vår produkt H60 har samma Onlinefunktion som H50 men har även inbyggd Webserver. Det innebär att du kan logga in på den direkt och se status på värmepumpen och justera dess värmeinställningar utan abonnemang. I övrigt kan även H60 integreras med ditt eget hemautomationssystem via MQTT eller API vilket ger ytterligare möjligheter.

Tills sist har vi våra produkter baserad på Windows mjukvaran StatLink som då gör att du hanterar allt lokalt från din dator. Man ansluter då värmepumpen till datorn direkt via vårt interface.

Vad kostar frakten?

Fraktavgift är beroende på vikt. Normalt 20-80kr, utland högre. Ingen postförskottsavgift tillkommer eftersom man betalar via faktura.
Försändelser skickas som brev direkt till din låda.
Lägg till produkter i varukorgen i web shoppen så ser du fraktkostnad och totalbeloppet.

Vad händer om jag ångrar mig?

Vi vill att alla våra kunder blir nöjda och få det dom förväntade sig.
Om inte produkten fungerar så som du hade tänkt eller du ångrat ditt köp är det bara att returnera och riva fakturan.

Notera att Husdatas produkter passar till en massa olika värmepumpar där vissa varianter idag kan vara okända för oss.
Det kan göra att en produkt inte fungerar korrekt innan vi blivit medvetna om detta och hunnit anpassa våra mjukvaror.
Så tag gärna kontakt med oss om du har problem så kanske det går att lösa med en uppdatering.

Kan jag fjärrstyra min värmepump?

JA, men det fungerar på lite olika sätt beroende på vilken produkt du väljer att använda.

Produkterna H50 och H60 ger möjlighet att via Onlineportalen ändra på några parameterar som reglerar innetempen.
H60 har även inbyggd Webserver där du kan ställa innetempen samt att om du integrerar med Homeassistant hemautomation kan du ställa tempen i den.
Exemplet nedan visar hur det ser ut i vår onlineportal om du har en värmepump med Rego 600.

:: Via Dator ::

adjusthp

:: Via Telefon (Apple, Android) ::

Om du inte använder produkten H50 eller H60 utan istället vår PC programvara StatLink kan man styra värmepumpen direkt från din PC.

T.ex. IVT modeller med Rego 600 kan du fjärrstyra displayen via StatLink. Thermia kan du ändra vissa värden och vp med IVT Rego 1000 system kan du också ändra parametrar.
Exemplet nedan visar hur det ser ut i StatLink om du har en Rego 1000.

Har ni någon lösning för min värmepump?

Det finns flera källor till information för att kontrollera ifall vi har en produkt för just din värmepump.
Det bästa är att först använda vår produktutforskare och se ifall du hittar din värmepump där.
Sedan är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär om du är osäker.

Hur lång är leveranstiden?

Normalt skickar vi direkt med brev så det tar inte längre än ett par dagar upp till en vecka.

Men det kan komma situationer det tar längre tid men i så fall meddelar vi dig efter lagt order.