Vanliga frågor innan köp

Fungerar era produkter till min pump?
Våra produkter fungerar för de mest populära Berg, Luft/Vatten och frånluft pumparna. Vi stödljer inte luft/luft pumpar. Använd produktutforskaren för att undersöka ifall vi stödjer just din pump och hör av dig till oss om du är osäker.

Är det svårt att installera?
Installationen går i princip ut på att öppna fronten på pumpen och ansluta en kabel. Kabelanslutningen kan innebära anslutning av en kontakt eller ansluta några kablar till en plint, beroende på pumpmodell.
Här kan du kolla hur man installerar vår produkt på just din pump.
I övrigt installerar man H66 till WiFi nätverket ungefär som andra WiFi anslutna apparater.

Fungerar H66 till min hemautomation?
H66 integrerar värmepumpar mot alla hemautomationsystem eller egenutvecklade lösningar som stödjer något av protokollen MQTT, RestAPI eller ModbusTCP. För Home Assistant har vi de mest utvecklade installationsguiderna och för Athom Homey Pro har vi en App framtagen.
Läs vår produktdokumenation för att se hur en installation utförs och vilka möjligheter som det ger.

Hur kan man styra pumpen?
H66 kommunicerar direkt med pumpens reglersystem och beroende på pump kan man styra olika parametrar. Se H66 produkt-info för Variabellistan för just Din pump. Gemensamt för alla är värmeinställningar såsom innetemp och kurva. Sedan har de flesta även varmvattentemp inställningar. Vi har även lagt till bra parametrar för energistyrning och blockering av förbrukare i pumpen. Detta för att kunna blocka tex. tillskott via hemautomation. OBS notera att IVT490 (Rego400) inte kan styras, endast avläsning av driftsinfo. För IVT/Bosch Rego1000 pumpar kan H66 även emulera en CAN bus innegivare så du kan via hemautomation skicka rums-temp till pumpen baserat på vilken annan innegivare som helst.

Krävs abonnemang?
Nej, vår produkt är helt fristående för användning mot Hemautomation eller vårt Windows program StatLink.  Som tillval har vi däremot Husdata Online som är tänkt för dig som inte vill installera och konfigurera egen Hemautomation men ändå vill logga data, få larm via SMS och kunna ändra inställningar i pumpen från internet. OBS Husdata online kan användas parallelt med hemautomation.

Vad ingår vid köp av H66?

• Själva H66 enheten med installationsmanual
  • En anslutningskabel specifik för din värmepump med installationsmanual för pumpen.
  • Windowsprogramvaran StatLink (laddas ner) för lokal loggning och styrning via dator
  • Prova-på abonnemang för Onlinetjänsten (obs. online-tjänst är valfritt)

Vad är skillnaden mellan H60 och H66?
H60 är en äldre produkt som vi inte längre säljer. På grund av komponentbrist tog vi under våren 2022 istället fram H66. Funktionaliteten i H66 är likvärdig H60 eller mer avancerad. Manualer och information för H60 gäller även för H66 ifall inte annat nämnts i den informationen. Se Teknisk Info.